Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις

1. Είναι ένα όχημα φυσικού αερίου ίδιας ιπποδύναμης όσο ένα κανονικό αυτοκίνητο;

Ο μέσος οδηγός δεν θα παρατηρήσει καμία διαφορά μεταξύ των διαφορετικών καυσίμων. Είναι αλήθεια ότι ο κινητήρας φυσικού αερίου είναι πιο ισχυρός μερικές φορές και άλλες λιγότερο ισχυρός.

Το φυσικό αέριο μπορεί να λειτουργήσει κάτω από μεγαλύτερη συμπίεση από την βενζίνη. Αυτό αυξάνει θεωρητικά την απόδοση. Δεδομένου όμως ότι το αυτοκίνητο έχει παραχθεί με τα δεδομένα και για καύση βενζίνης είναι απόλυτα λογικό η διασκευή να παρουσιάζει μικρότερη ισχύ. Αυτό ίσως φαίνεται στον οδηγό του αυτοκινήτου αλλά δεν είναι η πραγματικότητα. Δυναμομέτρηση των αυτοκινήτων σε βενζίνη και υγραέριο έδειξαν εφόσον η μετατροπή γίνει σωστά ότι δεν υπάρχει σημαντική μείωση ιπποδύναμης του αυτοκινήτου.

 

2. Είναι ένα όχημα με φυσικό αέριο πιο επικίνδυνο από ένα όχημα με βενζίνη ή πετρέλαιο;

ΌΧΙ. Τα οχήματα φυσικού αερίου (NGVs) είναι στην πραγματικότητα ασφαλέστερα από τα περισσότερα άλλα οχήματα. Το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα είναι το ίδιο που χρησιμοποιείται σε πολλά εκατομμύρια σπίτια για το μαγείρεμα και το φαγητό.

Το φυσικό αέριο είναι ελαφρύτερο από τον αέρα και έτσι, σε περίπτωση διαρροής διαχέεται στην ατμόσφαιρα.

Το φυσικό αέριο είναι επίσης σχετικά δύσκολο να αναφλεγεί γιατί απαιτούνται συγκεκριμένες συγκεντρώσεις κατ’όγκον και υψηλές θερμοκρασίες.

 

3. Μπορώ να χρησιμοποιήσω Φυσικό Αέριο σε ένα όχημα που κινείται με Υγραέριο;

ΟΧΙ. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αυτό. Κάθε σύστημα έχει διαφορετικές ιδιότητες και λειτουργεί με διαφορετικές πιέσεις. Επίσης γίνονται διαφορετικές ρυθμίσεις.

 

4. Είναι εύκολο να ανεφοδιαστώ με καύσιμο CNG;

Ναι, με δύο τρόπους.

Σε πρατήριο τροφοδοσίας Φυσικού Αερίου και στο σπίτι μας.

Χρησιμοποιώντας  αυτόνομο συμπιεστή, και γεμίζοντας από το δίκτυο του Φυσικού Αερίου που χρησιμοποιούμε για θέρμανση. Η σύνδεση είναι στεγανή και δεν επιτρέπει την διαρροή καυσίμου όπως στις περιπτώσεις των υγρών καυσίμων.

 

5. Είναι αλήθεια ότι μπορώ να ανεφοδιαστώ με Φυσικό Αέριο στο σπίτι;

Ναι, χρησιμοποιώντας ειδικό μηχάνημα συμπίεσης μπορείς να ανεφοδιαστείς από το δίκτυο Φυσικού Αερίου που χρησιμοποιείς για θέρμανση και για μαγείρεμα. Είναι μια εύκολη διαδικασία η οποία όμως είναι αρκετά χρονοβόρα. Σε κάθε περίπτωση είναι ασφαλής και χρησιμοποιείται κατά κόρου στο εξωτερικό.

 

6. Δεν θα μειωθούν τα οφέλη των NGVs με τα οχήματα κυψελών καυσίμου (οχήματα που καίνε Υδρογόνο) να είναι έτοιμα προς παραγωγή;

Όχι. Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι είμαστε τουλάχιστον 30 χρόνια μακριά ακόμη από  αυτήν την τεχνολογία ούτως ώστε να είναι εμπορικά βιώσιμη. Αν και υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα δοκιμής της τεχνολογίας των κυψελών οι προκλήσεις που θα την καθιστούσαν προσιτή δεν είναι ακόμα διαχειρίσημες.

Επιπλέον τα οχήματα φυσικού αερίου (NGVs) θεωρούνται ως ο προάγγελος των οχημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Σε αυτό το στάδιο, τα οχήματα NGVs εκπέμπουν λιγότερους ρύπους από όλα τα άλλα οχήματα