Δυναμική ήταν η παρουσία των εταιρειών S.I.M.E. ΕΠΕ και CNG c.o ΕΠΕ στην έκθεση CLIMATHERM 2010 που διοργανώθηκε στον Πρώην Ανατολικό Αερολιμένα του Ελληνικού από 3 / 7 Μαρτίου 2010 με κύριο αντικείμενο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας / Φυσικό Αέριο / Κλιματισμός / Θέρμανση.

 

Η εταιρεία S.I.M.E. ΕΠΕ με έδρα τη Μάνδρα Αττικής έλαβε μέρος για πέμπτη συνεχή οργάνωση στην έκθεση CLIMATHERM που διοργανώνεται κάθε δεύτερο χρόνο.

Η S.I.M.E. ΕΠΕ συστάθηκε το 2000 και αποτελεί συνέχεια των προσωπικών επιχειρήσεων ΕΒΜΕ ΛΑΣΚΟΥ και GAS CENTER Π. ΖΑΦΕΙΡΗΣ. Είναι η πρώτη επιχείρηση στην Ελλάδα η οποία κατέχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία σε συστήματα τροφοδοσίας Φυσικού Αερίου και Υγραερίου στον οικιακό, επαγγελματικό και βιομηχανικό τομέα.

Τα μεγαλύτερα ονόματα που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα την κατατάσσουν στις πρώτες επιχειρήσεις της χώρας μας που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα, σήμερα.

Το έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό της επιχείρησης καθώς και η συνεχής ενημέρωσή τους μέσα από σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα βοηθούν στη συνεχή βελτίωση των παρεχομένων προϊόντων και υπηρεσιών καθώς αυτή είναι και η φιλοσοφία της S.I.M.E. ΕΠΕ η οποία επιθεωρήθηκε και πιστοποιήθηκε από τον φορέα πιστοποίησης TUV RHEINLAND κατά ISO 9001-2000.

To 2006 η εταιρεία C.N.G. co ΕΠΕ ανέλαβε την αποκλειστική αντιπροσώπευση των προϊόντων της S.I.M.E ΕΠΕ στη Βόρειο Ελλάδα. Η C.N.G. co EΠΕ επανδρωμένη με δυναμικά νέα στελέχη φιλοδοξεί να θεμελιώσει νέα εποχή στην εξυπηρέτηση των πελατών και συνεργατών της εταιρεία S.I.M.E ΕΠΕ στη Βόρειο Ελλάδα.

Τα περίπτερα των εταιρειών S.I.M.E ΕΠΕ και C.N.G. co ΕΠΕ τίμησαν με την παρουσία τους συνεργάτες και φίλοι των εταιρειών, καθώς και πλήθος κόσμου. Παρόντες στην εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία S.I.M.E. ΕΠΕ.

Οι επισκέπτες έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον στις καινοτόμες ιδέες που εφαρμόζονται σε όλη την Ελλάδα από τις εταιρείες S.I.M.E ΕΠΕ και C.N.G. co ΕΠΕ εστιάζοντας κυρίως στη μετατροπή των οχημάτων σε υγραεριοκίνητα ως εναλλακτικό καύσιμο καθώς η μετατροπή είναι καθ όλα νόμιμη και όλα τα εξαρτήματα είναι πιστοποιημένα από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Μεταφορών και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η μετατροπή πραγματοποιείται με την προσθήκη κάποιων εξαρτημάτων χωρίς να αφαιρεθεί κανένα από τα είδη υπάρχοντα του οχήματος. Το όχημα μπορεί να λειτουργεί με υγραέριο ή με βενζίνη και η εναλλαγή μεταξύ των δύο καυσίμων γίνεται είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα με διακόπτη στο χώρο της καμπίνας.

Η μετατροπή είναι ασφαλής και οι γραμμές μεταφοράς του αερίου είναι από χαλκό και όλες οι συνδέσεις είναι μηχανικές.

Τα πλεονεκτήματα της μετατροπής είναι α) 50% οικονομία σε σχέση με το κόστος κατανάλωσης β) μικρότερη καταπόνηση του κινητήρα γ) καμία αλλαγής στις επιδόσεις του κινητήρα. Το υγραέριο υπολογίζεται περίπου στα 120 οκτάνια οπότε και εξασφαλίζουμε υψηλό λόγο καύσης προς απόδοση δ) λόγω έλλειψης μολύβδου και άλλων ρυπογόνων στοιχείων είναι φιλικό καύσιμο προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Πολλές ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις προωθούν το υγραέριο έναντι των υπολοίπων καυσίμων. Οι κατά 50% μικρότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και μονοξειδίου του αζώτου οδήγησαν την Ιταλία να επιτρέπει μόνο στα οχήματα με υγραέριο να διασχίζουν το κέντρο της Ρώμης. Ο χρόνος μετατροπής που απαιτείται υπολογίζεται περίπου σε δύο εργάσιμες ημέρες, το κόστος εξαρτάται από το κιτ μετατροπής που θα χρησιμοποιηθεί ανάλογα με τον κινητήρα. Η απόσβεση όμως των χρημάτων της εγκατάστασης ξεκινάει από το πρώτο χιλιόμετρο αφού η διαφορά της βενζίνης με το auto gas είναι περίπου 50%.

Το ενδιαφέρον των επαγγελματιών κέντρισαν επίσής οι συσκευές θέρμανσης βιομηχανικών, βιοτεχνικων, εμπορικών και επαγγελματικών χώρων αφού το Θριάσιο Πεδίο είναι κατεξοχήν βιομηχανική και εμπορική περιοχή.

'Η εταιρεία S.I.M.E EΠΕ είναι η πρώτη στην Ελλάδα που εισήγε και εφήρμοσε το σύστημα θερμανσης με κάτοπτρα ακτινοβολίας. Τα θερμαντικά αυτά σώματα χρησιμοποιούν ως καύσιμο το υγραέριο ή το φυσικό αέριο. Ακτινοβολούν τη θερμότητά τους μέσω των κατόπτρων που διαθέτουν επιτυγχάνοντας έτσι τη θέρμανση μεμονωμένων χώρων εργασίας, ζεσταίνοντας επιφάνειες και όχι όγκο πετυχαίνοντας έτσι οικονομία λειτουργίας έως και 70% !!!

Υπάρχουν επίσης θερμαντικά σώματα υπαίθριων χώρων τα οποία χρησιμοποιούν ως καύσιμο το υγραέριο ή το φυσικό αέριο είναι εξ' ολοκλήρου από ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο και θεωρούνται δείγματα υψηλής αισθητικής στον τομέα της θέρμανσης υπαίθριων εμπορικών και επαγγελματικών χώρων

Η συμμετοχή των εταιρειών S.I.M.E. ΕΠΕ και CNG co ΕΠΕ στη διεθνή έκθεση CLIMATHERM 2010 δηλώνει τη δυναμική δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων στον τομέα τους που είναι στο Υγραέριο και Φυσικό Αέριο και όλες οι εφαρμογές τους. Επίσης δηλώνει τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλουν στον περιορισμό της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Άλλωστε οι κάτοικοι του Θριασίου Πεδίου γνωρίζουν τι σημαίνει επιβαρημένο περιβάλλον και η S.I.M.E. ΕΠΕ επανδρώνεται εξ ολοκλήρου από κατοίκους του Θριασίου Πεδίου.